Kurs "Kelner"

logo_kapital.jpg [300x109]                             logo_ue_efs.jpg [300x81]  

CZŁOWIEK – NAJLEPSZA INWESTYCJA!

Kurs KELNER

 Kurs rozpoczął się 19 stycznia i trwał do 1 marca 2015 r.

 W kursie uczestniczyły dwie 10 osobowe grupy szkoleniowe. Na każdym z czterech dni szkoleniowych grupy spotykały się z trenerem, który realizował treści programowe poprzez warsztaty i prezentacje.

 Podczas zajęć teoretycznych młodzież poznała następujące zagadnienia: jak być dobrym kelnerem- wprowadzenie do zawodu kelnera, ubiór i wizerunek kelnera i kelnerki, prezentacja zastawy stołowej i sztućców, dekoracja stołów w zależności od rodzaju imprezy, zasady obsługi konsumenta, zasady przygotowania deserów w obecności konsumenta, zarys organizacji bankietów i inne. Zajęcia praktyczne obejmowały następujące tematy: nakrywanie stołów- układ podstawowy i elegancki, sztuka układania serwetek, ćwiczenia z noszenia zastawy stołowej, szkła oraz tac, zasady zbierania zastawy stołowej po konsumpcji, ćwiczenia z zakresu serwowania.

  Szkolenie prowadził Zakład Doskonalenia Zawodowego, bhp ekspert, Bartłomiej Daroszewski.

 Młodzież miała zapewnione wyżywienie, transport, otrzymała zaświadczenia ukończenia kursu oraz materiały szkoleniowe.

 

Projekt współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w Ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki

 Harmonogram kursu

 

Polecamy

  • PUP Płock
    BIP
    mazovia
    zwiazek-powiatow-polskich
    Wojskowa-Komisja-Uzupełnień
    Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa
  • you_tube
    Mazowiecki-Fundusz-poręczeń-Kredytowych
    Pożyczka-na-innowacje-z-PARP
    Mazowiecki Ośrodek Doradztwa Rolniczego
    krus
    SUTW
  • Gaz_System
    ERORENOMA
    PKN Orlen
    Energa
    Bank Zachodni WBK
Stop